Tannhelse

Også dyrene våre kan få problemer med tennene sine, og det kan bli veldig smertefullt for dem om man ikke oppdager problemene i tide. Problemer med tannhelsen er et av de vanligste helseproblemene vi ser hos hunder og katter.

Dyr kan få tannstein, og tennene kan løsne fra munnen. Tannstein som kryper oppover langs tannhalsen, kan være meget ubehagelig for hunden og i verste fall er trekking er ofte en løsning.

Vi utfører tannbehandling hos dyr under narkose, for at dyret skal ha det mest mulig behagelig og for at vi skal få til best mulig undersøkelse og behandling. Vi tar også digitale tannrøntgen for å se at alt er i orden.

Dårlig tannhelse kan i verste fall føre til tannløsning, smerter og infeksjoner i munnen.

Det kan være vanskelig å vite om kjæledyret ditt har problemer med munn og tenner. Men om du merker en endring i oppførsel og adferd, kan det godt hende hunden eller katten din har problemer med tennene.

Slik opprettholder du god munnhygiene hos dyret ditt

Vi anbefaler at du pusser tennene på kjæledyret ditt jevnlig. På de minste hundene anbefaler vi en tannhelsesjekk hvert halvår, da de har mest tannstein. Hos øvrige dyr holder det med en gang årlig. Vi tar en tannundersøkelse i forbindelse med den årlige vaksinen og helsesjekken.

Det finnes produkter for dyr som ikke er så glad i å pusse tennene, kom gjerne innom oss for råd og veiledning.

Ta gjerne kontakt med oss her om du ønsker å bestille en time for tannundersøkelse for kjæledyret ditt.