Kirurgi

Vi utfører både planlagt og akutt kirurgi på ABC-Dyreklinikk Lillehammer. I tillegg til småoperasjoner, utfører vi sterilisering og kastrering av hund og katt. Vi utfører typisk operasjoner som keisersnitt samt fjerning av svulster i huden.

I Norge er det bare lov å kastrere og sterilisere hunder når det er nødvendig ut fra hensynet til den enkelte hundens helse eller velferd, eller hvis andre særlige grunner gjør det nødvendig.

Før, under og etter operasjonen


Før en operasjon tar vi alltid en helsesjekk for å være sikker på at dyret tåler operasjonen.

Dyret skal ikke spise på operasjonsdagen, men kan drikke vann.

Smertelindring for dyrene er viktig, og de får derfor smertelindrende behandling før, under og etter operasjonen. Alle inngrep foregår under narkose, for dyrets beste. Noen dyr kan på samme måte som mennesker oppleve et ubehag når de våkner opp etter en operasjon, men bør være seg selv igjen etter 24 timer.

Pass på at hunden eller katten ikke slikker på såret, dette kan føre til komplikasjoner. Følg nøye med på dyret ditt, og gi det litt ekstra omsorg i dagene etter. Vi fra klinikken følger selvsagt opp ved behov.

Vi tar vare på dyret ditt!


Hos ABC-Dyreklinikk Lillehammer er både to- og firbeinte hjertelig velkomne. Vi tar oss av ditt dyr etter beste evne, og henviser videre om vi ser at andre har mer erfaring eller spesiell kompetanse. Bare det beste er godt nok for dyret ditt. Vi utfører en rekke tjenester som:

Ta gjerne kontakt med oss på ABC-Dyreklinikken Lillehammer om du har spørsmål rundt operasjon og kjæledyr.