Indremedisinsk utredning

Vi foretar en indremedisinsk utredning når du mistenker at det er noe i veien med kjæledyret ditt. En slik undersøkelse tar for seg de indre organene. Også dyr kan få kompliserte sykdommer, og vi foretar en indremedisinsk utredning ved blant annet mistanke om:

  • Hjerte- og lungesykdommer
  • Urinveissykdommer
  • Mage- og tarmsykdommer

Vi behandler eller henviser

Etter en indremedisinsk undersøkelse vil vi behandle dyret og sykdommen etter beste evne. Vi har mange gode samarbeidspartnere i distriktet og andre steder, og henviser om vi ser at det er det mest hensiktsmessige for dyret. Vi ønsker at ditt dyr skal få den beste mulige behandlingen, og sørger for at dyret får behandling av de som har best kompetanse på området, om det finnes noen som er bedre enn oss.

Symptomer på at noe kan være galt


Både hunder og katter er gode på skjule at de er i store smerter. Det finnes likevel noen måter å oppdage at alt ikke står riktig til med kjæledyret ditt.

Om dyret endrer atferd og oppfører seg annerledes enn normalt, kan det tyde på at alt ikke står riktig til. Symptomer du kan være på utkikk etter er:

  • Om dyret er slapt, sover mer enn vanlig eller virker annerledes enn den pleier å være
  • Sint, irritert eller urolig
  • Ved forstoppelse, diare eller oppkast kan noe være i veien
  • Om dyret enten trekker seg helt tilbake, eller er overdrevent kontaktsøkende

Da det kan være vanskelig å vite hvor dyret har vondt, krever det ofte en kombinasjon av flere typer undersøkelser: røntgen, ultralyd og blodprøver.

ABC-Dyreklinikk Lillehammer hjelper store og små kjæledyrdyr i distriktet vårt. Vi dekker områdene Lillehammer, Gausdal , Ringsaker, Øyer, Ringebu og Gjøvik.

Du kan alltid ringe oss om du har spørsmål eller ønsker veiledning, vi stiller alltid opp for dyret ditt og deg.

Du kan bestille time i kontaktskjemaet her, eller ringe oss på 61 25 54 00.